Регистрация

Панирано свинско с ядки и пармезан

Панирано свинско с ядки и пармезан
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1134

Свински пържоли с коричка от шамфъстък, галета и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли
  • сол и пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 80 г ядки от шамфъстък (може да използвате и други ядки по избор)
  • 120 г пармезан, кашкавал или друго жълто сирене по желание
  • 1 яйце
  • галета

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте на много ситно ренде пармезана. Ядките смелете в чопър. Чесъна счукайте на паста. Яйцето разбийте в купичка. Галетата си прехвърлете в чиния. Застелете си тава с хартия за печене.

2. Пържолките обтрийте със сол и пипер и със счукания чесън.

3. Смесете галетата с ядките и рендосаното сирене.

4. Овалвайте в разбито яйце, после и в сместа с галета. Редете в тавата.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-тина минути или докато не прецените, че ястието е готово.

* Не взимайте прекалено дебел свински котлет, за да не получите изгоряла коричка и сурова сърцевина. По-добре мръвките да са по-тънички, за да се изпекат добре. Продължителността на готвенето зависи от дебелината на месото и спецификата на фурната. Не пускайте вентилатор по време на печенето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта