Свински пържоли с картофи и праз
Печено свинско месо на фурна с праз лук и картофи.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли (котлетни или вратни)
- 5-6 картофа
- 2 стръка праз лук
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 100 мл олио
- 1 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в тиган и запържваме по 2 минути от всяка страна пържолките, които предварително сме поръсили със сол. Слагаме ги в тава, в която ще готвим ястието.
Обелваме, измиваме и нарязваме картофите и праза в желани от нас форма и размер и ги добавяме при пържолите. Овкусяваме с черния пипер. Заливаме с водата и мазнината, в която сме пържили пържолите. Покриваме тавата с фолио и печем около 40 минути във фурна, загрята на 200 градуса. След това махаме фолиото и допичаме още 10-15 минути до образуването на златист загар на ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ