Регистрация

Панирано пилешко с тиквички, моркови и лук

Панирано пилешко с тиквички, моркови и лук
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1350

Панирани пилешки хапки по китайски с пресен лук, тиквички, моркови, целина и азиатски сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 5 скилидки чесън
  • 2 с.л. чили сос (пикантен или сладък по избор)
  • 5 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. оцет
  • 1,5 с.л. кафява захар
  • 200 мл вода
  • 3 с.л. брашно + 4 с.л. царевично нишесте
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер + 100 мл вода
  • 1 яйце
  • 650-700 г пилешко филе
  • 400 мл олио
  • 3 стръка пресен лук + 2 с.л. олио
  • 2 стръка целина (селъри)
  • 1 морков
  • 300 г тиквички

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на парченца с големината на средна по размер хапка.

2. Смесете 3 с.л. брашно с 4 с.л. царевично нишесте, 1/3 ч.л. сол и 1 ч.л. бакпулвер. Разбъркайте. Работете с тел. Залейте със 100 мл вода, размешайте, чукнете яйцето в този крем и бъркайте до хомогенност. Пуснете пилешките хапки вътре и размешайте финално.

3. Изсипете в купичка 2 с.л. царевично нишесте, добавете намачкания чесън, захарта, меда, соевия сос, чили соса, оцета и 200 мл вода. Бъркайте до хомогенност и оставете настрана.

4. Нарежете тиквичките и целината на тънки полумесеци, моркова - на тънки кръгчета, пресния лук - на тръбички с дължина около 3 см.

5. В тиган с диаметър около 24-26 см. сгорещете олиото. Пържете на порции пилешкото, за да не се застъпва в силно сгорещена мазнина на силен огън за по 2-3 минути на порция. Прехвърлете готовите хапки в отделен съд.

6. В по-голям тиган сгорещете 2 с.л. олио на силен огън и запържете пресния лук за 2 минути. Добавете морковите и гответе още 2 минути, после и целината и пак две минути. Намалете огъня на умерен, прибавете тиквичките и гответе 3 минути.

7. Изсипете соса със соев сос върху зеленчуците, разбъркайте добре и върнете пилешките хапки в ястието. Гответе и бъркайте 3 минути. После можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта