Регистрация

Панирани скариди по малайзийски

Панирани скариди по малайзийски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2126

Пържени скариди с хрупкава коричка и азиатски аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 16 скариди, обелени и почистени, но с опашката
  • 200 г брашно (по-добре от нахут)
  • 30 г оризово брашно
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. куркума на прах
  • 1 ч.л. наситнен джинджифил
  • 1 с.л. нарязани на филийки чилита
  • 1 с.л. нарязани червени сладки чушки
  • 1 с.л. нарязан зелен лук
  • 1 с.л. нарязан кориандър
  • 2 ч.л. семена кимион
  • 1 с.л. белен грах (накиснат до омекване)
  • сол на вкус
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа всички необходими продукти, без скаридите, до гладко течно тесто и оставете сместа в хладилника за около 10 мин.

2. Извадете от хладилника, потопете скаридите и ги изпържете на маслена баня на силен до умерен огън до златисто-кафяво.

3. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта