Регистрация

Панирани скариди в кокосови стърготини

Панирани скариди в кокосови стърготини
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1744

Пържени скариди в кокосова коричка със сладко-пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20-тина големи скариди
  • 1/2 ч.ч. брашно (с готовност за още)
  • 1/2 ч.ч. галета (с готовност за още)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. бял пипер (може и черен)
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.ч. ледено студена вода
  • 2 ч.ч. кокосови стърготини (с готовност за още)
  • голямо количество растителна мазнина за пържене

За соса:

  • 1/2 ч.ч мармалад по избор (оригинално е с портокалов, но можете да използвате и друг вид по желание)
  • 2 с.л. горчица (по-мека)
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. лют сос
  • 2 с.л. барбекю сос

Начин на приготвяне:

1. Скаридите почистете от вената, опашките и други ненужни части, ако са ви ги продали с такива.

2. Смесете брашното с ледената вода, солта и пипера. Разбъркайте до гладкост и след това постепенно вкарайте и галетата. Трябва да се получи студена смес с приблизително хомогенен характер.

3. Пресипете в удобна широка чиния кокосовите стърготини. Растителната мазнина сгорещете в тиган. Може и да се готви на фритюрник.

4. Хващайте индивидуално всяка скарида, потапяйте в ледената панировъчна смес и след това поръсвайте или овалвайте в коксови стърготини. Пържете до позлатяване на коричката от всички страни и вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

5. Направете соса като просто смесите всички съставки за него и се опиатет да ги разбъркате заедно максимално добре. Не се подвеждайте да използвате миксер, пасатор или чопър. Колкото се получи с вилица на ръка, толкова трябва да бъде.

6. Сервирайте отделно скаридите и соса - нека всеки си топва колкото желае!

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта