Регистрация

Панирани свински филенца с кашкавал

Панирани свински филенца с кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 96

Пържено свинско с коричка от галета и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г парче свинско месо без кост
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. брашно
  • сол и бял пипер на вкус
  • 2 ч.ч. галета (с готовност за още, ако потрябва)
  • 100 г кашкавал или друго жълто сирене по избор (пармезан, чедър, твърда моцарела)
  • олио за пържене
  • лимони и чеснов сос за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на тънки пържолки. Ако са по-дебели, можете да овкусите със сол и пипер и да начукате.

2. Разбийте яйцето в купичка и добавете 2 с.л. вода.

3. Смесете брашното в чиния със сол и бял пипер.

4. Изсипете галетата в друга чиния. Редосайте вътре кашкавала на ситно ренде.

5. Пригответе си чиния за вадене, застлана с домакинска хартия. Сгорещете олиото в тиган.

6. Овалвайте всяко парче месо първо в брашно, след това в яйце и на финала в галета с кашкавал.

7. Пържете на умерен огън така, че коричката да остава златиста и да не прегаря, а вътрешността да се сготви добре. Ако трябва разрежете някое от парчетата (но не първото), за да проверите как се получава.

8. Вадете в чинията, застлана с домакинска хартия. След няколко минути можете да прехвърлите в чиниите за поднасяне.

9. Сервирайте с лимон за покапване или с чеснов сос за потапяне. Идеално мезенце или основно е.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта