Регистрация

Запечено свинско с лук и кашкавал

Запечено свинско с лук и кашкавал
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1275

Свинско на фурна с лук и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 2 кг лук
  • 100 мл олио
  • 80 г масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 1 опаковка майонеза
  • 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на лентички с дебелина около 1,5 см., ширина около 4 см. и дължина - колкото сабя покаже (10-тина см. е идеално.). Обтрийте със сол и пипер и оставете настрана.

2. Лука нарежете на полумесеци и след това гответе на няколко пъти така: Сгорещявате олио в тиган, добавят част от лука, добавяте част от маслото. Преди да извадите от тигана овкусявате със сол, пипер и лют пипер по желание.

3. Половината свинко подредете в леко намаслена тава, като покриете дъното плътно с поне един пласт. Намажете го леко с майонеза и отгоре изсипете лука. Върху него подредете другата част от свинското и пак намажете с майонеза.

4. Пуснете да се пече на 180 градуса за 40 минути.

5. Кашкавала рендосайте или нарежете на лентички. Поръсете ястието с него и върнете да се допече за още 8-10 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. туршия
  2. ги
  3. 400
  4. агнешк
  5. 808
  6. тиквич
  7. 180
  8. БОН
  9. 30
  10. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта