Регистрация

Панирани пилешки хапки в бити белтъци

Панирани пилешки хапки в бити белтъци
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 994

Панирано пиле по китайски с чушки, лук и азиатски сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко филе
  • 4 белтъка + 1/2 ч.л. сол
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 500 мл олио
  • 10 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук - около 100 г + 1 с.л. олио
  • 2 моркова
  • 1 червена и 1 зелена сладка чушка - големи
  • 50 мл соев сос
  • 1 с.л. оцет
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. кетчуп
  • сол и чили на люспи на вкус
  • 150 мл вода
  • 1 ч.л. царевично брашно + 50 мл вода
  • 150 мл вода
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на хапки. Разбийте белтъците със солта без да се получава гъста пяна, но все пак да са разпенени. Накиснете пилешките хапки вътре, поръсете царевичното нишесте и разбъркайте добре. Оставете настрана докато нарежете останалите продукти.

2. Нарежете морковите на кръгчета, лука -  на полумесеци, чесъна - на шайби и чушките - на парчета.

3. В дълбок тесен тиган или тенджера сгорещете мазнината. Запържете 1/3 от месцата, като ги вадите по отделно и пускате в олиото. 2-2:30 минути на умерен огън са достатъчни. Вадете с решетъчна лъжица в чиния. Когато цялото месо е готово, преминаваме към зеленчуковата част.

4. В тиган изсипете лука, сложете да се подгрява и залейте с олио. Щом започне да цвърчи, добавете и чесъна и гответе като бъркате на умерен към силен огън за 2 минути.

5. Добавете моркова, гответе още 2 минути и след това и чушките и пак гответе 2 минути.

6. Залейте със соевия сос, кетчупа, оцета, захарта и мешайте. Овкусете с малко сол и чили на люспи. Гответе минутка.

7. Разбъркайте царевичното нишесте с 50 мл студена вода и залейте ястието. Бъркайте и щом кипне, залейте със 150 мл топла вода. Бъркайте и гответе 2 минути.

8. Добавете пилешките пуканки и мешайте 3 минути. Поръсете с нарязан косо пресен лук и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта