Регистрация

Панирани пилешки гърди с мед и чесън

Панирани пилешки гърди с мед и чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 612

Пилешки гърди в масло с чесън, мед и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр единични или 2 броя двойни дебели и сочни пилешки гърди - около 800-1000 г общо
  • сол и пипер
  • 60 г масло
  • 4 с.л. бяло брашно
  • 4 с.л. царевично брашно
  • 3-4 скилидки чесън
  • 50 мл мед
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. соев сос
  • стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Разделете гърдите на лява и дясна. Всяка гърда положете с гладката страна към дъска, а в изпъкналата направете диагонални разрези първо от ляво на дясно, после по дясно на ляво. По 6 разреза в посока са достатъчни. На дълбочина трябва да достигат до 1/2 дебелината на мръвката. Така се образуват красиви и апетитни ромбове по повърхността на парчето месо.

2. Наребрените гърди поръсете със сол и пипер.

3. В чиния смесете бялото и царевичното брашно и нежно оваляйте гърдите от всички страни в сместа.

4. Сгорещете 40 г от маслото в голям тиган, в който биха се събрали плътно четирите мръвки, но без да се застъпват. Работете на умерен огън на този етап.

5. Положете пилешкото с разрезите нагоре в маслото и гответе 4 минути. Обърнете.

6. Намалете огъня леко, пуснете в тигана между гърдите останалите 20 г масло и започнете да добавяте в него - намачкания чесън, след това меда, после оцета и на финала соевия сос. След няколко минути обърнете месото и оставете да се готви още 2-3 минути.

7. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с наситнени перца пресен лук. Сервирайте с гарнитура по желание или пресни зеленчуци.

 

Източник: YouYube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта