Регистрация

Панирани миди с лук и масло

Панирани миди с лук и масло
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4659

Печени миди чеснов сос и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 миди, нарязани
  • 2 с.л. масло или маргарин
  • 1/4 ч.ч. фино нарязан лук
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 яйце, леко разбито
  • 1/4 ч.ч. овкусена галета
  • 1/8 ч.л. сушен риган (листа)
  • 1/3 ч.ч. овкусена сушена галета
  • още 2 с.л. масло или маргарин, разтопен

Начин на приготвяне:

1. Почистете мидите от черупките (но запазете черупките) и ги нарежете наедро. Заделете.

2. В подходяща за микровълнова фурна купа сложете 2 с.л. масло. Загрейте го на ниска степен за 30 сек. или докато се разтопи.

3. Прибавете лука и чесъна. Загрейте без да покривате съда за около 3 мин. в микровълновата фурна или докато лукът омекне. Прибавете яйцето, 1/4 ч.ч. галета и мидите, смесени с ригана. Изсипете сместа с лъжица в заделените черупки.

4. Поставете ги в тавичка за печене. Смесете 1/3 ч.ч. галета и 2 с.л. разтопено масло в малка купа. Поръсете мидите с маслената галета. Изпечете ги във фурна на 180°C за 25 мин. до златисто кафяво.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта