Регистрация

Миди по френски

Миди по френски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3403

Миди, сготвени с подправки и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1кг живи миди – изплакнати и много добре почистени
  •   150 мл. рибен бульон
  •   150 мл. бяло сухо вино
  •   1 малка глава лук (ситно нарязан)
  •   2 скилидки чесън (ситно нарязан)
  •   шепа прясно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Поставете всички съставки, без магданоза и мидите в голяма тенджера и загрейте на висока температура.

2. След като заври, намалете температурата и ги оставете да къкрят.

3. Оставете няколко минути сместа да покъкри, за да може алкохолът от виното да се изпари.

4. Отново увеличете температурата, добавете мидите и поставете капак върху тенджерата.

5. Попарете мидите за 4-5 минути.

6. Махнете капака, отстранете мидите, които не са се отворили и добавете магданоза. Разбъркайте и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта