Регистрация

Панирани кюфтета с моцарела

Панирани кюфтета с моцарела
Средно   |   Порции 8-9   |   Видяна: 985

Млечни кюфтета на тиган с кайма и сърцевина от моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средни по размер глави лук
  • 2 филии хляб
  • 120 мл мляко
  • 600 г кайма
  • 1 яйце
  • сол и пипер на вкус
  • листата на връзка копър
  • 8-9 топки бейби моцарела
  • галета
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Сложете в купата на чопъра обеления и нарязан на едро лук, накъсания на парченца хляб и млякото. Пасирайте.

2. Изсиете каймата в купа, добавете съдържанието на чопъра, чукнете яйцето и изсипете наситнените листа копър. Поръете със сол и пипер и замесете.

3. Отцедете моцарелата от саламурата. Взимайте с ръце от каймяната смес, оформяйте на кюфте, увивайте топка моцарела и оформяйте като дебела плескавица, внимавайки да не се разкъса каймата.

4. В тиган с капак сгорещете няколко с.л. олио, колкото да намазнят дъното.

5. Овалвайте кюфтетата в галета и гответе двустранно под капак за по 6-7 минути от страна на умерен огън.

6. Сервирайте със зеленчуци и любимия сос.

 

Източник: YouTube/Ольга Лунгу Plus

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта