Регистрация

Пържени кюфтета и млечено-майонезен сос

Пържени кюфтета и млечено-майонезен сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 610

Пикантни кюфтета без панировка на тиган, поднесени със сос от майонеза, сметана и кетчуп с пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г кайма смес
  • 1 ч.л. сол
  • 2/3 ч.л. млян черен пипер
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • лют пипер на люспи на вкус
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • листата на връзка магданоз
  • 1 голяма глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 6 с.л. олио

За соса:

  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. оцет
  • чили сос по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете каймата в купа и добавете солта, кориандъра и всички видове пипер.

2. Лука рендосайте на ситно ренде, а маданозените листа наситнете. Изсипете при каймата.

3. Пресирайте чесъна отгоре и чукнете яйцето. Замесете и приберете в хладилник за 20-тина минути.

4. През това време изсипете всички съставки за соса в купичка и ги разбъркайте с вилица много добре.

5. Извадете каймата от хладилника. С мокри ръце оформете 12 сплеснати кюфтета и ги подредете върху дъска.

6. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган на умерен огън и положете половината кюфтета. Гответе за по 3-4 минути от страна. След това сипете още 3 с.л. олио и сгответе и втората порция. Разчупете едно от кюфтетата, за да сте сигурни за времето на готвене.

7. Поднесете топлите кюфтенца с майонезения сос.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта