Регистрация

Панирана пържена коприва за мезе

Панирана пържена коприва за мезе
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 2414

Бързо и нетрадиционно мезе за бира - пържена коприва с яйчена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Копривата е полезна и я готвим по различни начини. Това обаче е една доста интересна рецепта, която я прави мезе за бирата през летните месеци... Пък и добро решение за вегетарианците. Показа ни я нашата братовчедка Гина от с. Гурково - Ботевградско.

Необходими продукти:

  • 500 грама връхчета от коприва (или много крехки листенца)
  • 3-4 яйца
  • брашно за паниране
  • олио за пържене
  • сол на вкус
  • вода за варене

Начин на приготвяне:

Слагате тенджера вода със сол да заври. Бланширате копривата 3 мин. и след това я оставяте да се изцеди в гевгир. За панировката разбивате с готварска тел яйцата, добавяте сол на вкус и брашно. Целта е да се получи гъста каша. След което добавяте малко вода, за да стане хомогенна смес. В тази смес панирате по отделно всяко стръкче коприва. След това пържите в тиган със силно сгорещена мазнина. Поднасяте с пролетна салата. Ако искате нещо по-леко за вечеря, можете да си го хапнете и за основно в жегите.

Добър апетит и наздраве!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта