Регистрация

Пандишпаново руло с маслен крем

Пандишпаново руло с маслен крем
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1719

Домашно сладко руло с ванилов блат и плънка от крем сирене с масло и пудра захар. Всичко това сервирано под захарна глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 3 яйца
  • 100 г захар
  • 100 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • ванилия
  • 1 ч.л. какао на прах
  • червена боя за храна
  • 3 с.л. коняк или друг ароматен алкохол (ром, бренди)

За крема:

  • 180 г масло на стайна температура
  • 300 г крем сирене на стайна температура
  • 90 г пудра захар

За топинга:

  • 100 г пудра захар
  • 4 с.л. студена вода
  • дребни плодове или крокант по желание

Начин на приготвяне:

1. В купа чукнете яйцата за блата, добавете захарта и с миксер разбийте на крем.

2. Отгоре добавете ванилията (каквато имате - на прах, течна) и пресейте брашното, какаото, бакпулвера. Разбийте отново.

3. Добавете сладкарска боя, колкото да оцвети в розово - прави се с по-малко количество червена боя. По желание можете да оставите с естествения леко кафеникав цвят.

4. Застелете голяма тава с хартия за печене, като я намачкате, за да полепне добре по дъното и стените на тавата и да останат стърчащи ръбове отстрани. Излейте вътре тестото и заравнете с шпатула. Трябва да се получи тънък, но плътен пласт, който да няма дупки и да покрива напълно тавата по дъното.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

6. През това време разбийте с миксер маслото с крем сиренето, добавете пудра захарта за крема и бийте до хомогенност. Внимавайте - тази смес доста пръска.

7. Готовия блат леко охладете и извадете от тавата с все хартията, залепена за него. Напоете деликатно с коняк или друг ароматен алкохол. Намажете с крема отгоре и внимателно завивайте на руло и отлепяйте хартията. Полученото руло прехвърлете в друг лист хартия за печене и дооформете като увиете стегнато на бонбон. Прехвърлете бонбона с все хартията в стреч фолио и увийте стегнато. Приберете в хладилник за 30 минути.

8. Разбийте пудра захарта за топинга с водата на гъст крем. Работете с вилица или лъжица, а не с миксер.

9. Извадете рулото от хладилника, развийте и отрежете по тънко парче от двата края, за да се изравни и да е по-естетично. Пък и вие да опитате творението си. Рулото прехвърлете в чиния или върху решетка.

10. Покапете отгоре със захарния топинг и украсете с плодове или друга декорация по избор.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта