Регистрация

Палачинкови гнезда с шунка, кашкавал и яйце

Палачинкови гнезда с шунка, кашкавал и яйце
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 607

Закуска с палачинки, пълнени с яйца, шунка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г брашно
  • 2 яйца
  • 30 г масло
  • щипка сол
  • 230 мл мляко
  • 6 с.л. олио

За топинга:

  • 6 слайса шунка
  • 90 г кашкавал
  • 3 яйца
  • сол и пипер
  • пресен лук, листа босилек или магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Маслото разтопете. Изсипете брашното в купа, чукнете яйцата, посолете и залейте с маслото. Сипете млякото, добре е да е топло. С метална бъркайла разбийте на гладка смес.

2. Рендосайте си кашкавла и разделете на 3 части. Всеки слайс шунка разрежете на 2 парчета.

3. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и пуснете котлона на умерен огън. Щом леко се сгорещи, сипете 1/3 от палачинковата смес и гответе 3 минути. Обърнете.

4. С 1/3 от рендосания кашкавал оформете кръгче с диаметър около 10 см вътре в палачинката. Върху кашкавала подредете от 4-те страни по половинка слайс шунка. В така образувалата се кошничка положете 1 яйце. Най-лесно ще ви е да счупите яйцето предварително в малка купичка и нежно да го изсипете в гнездото.

5. Прещипете нагоре четирите краища на палачинката, за да се оформи още по-стабилен кладенец. Яйцето поръсете със сол и пипер. Сложете капак и гответе няколко минути до желаната готовност на яйчения жълтък.

6. Прехвърлете в отделна чиния и по желание поръсете с нарязан косо пресен лук или украсете със зелени листенца.

7. Направете същото и с останалите 2 дози палачинки и плънка.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта