Палачинкови гнезда с шунка, кашкавал и яйце
Закуска с палачинки, пълнени с яйца, шунка и кашкавал.
Необходими продукти:
- 120 г брашно
- 2 яйца
- 30 г масло
- щипка сол
- 230 мл мляко
- 6 с.л. олио
За топинга:
- 6 слайса шунка
- 90 г кашкавал
- 3 яйца
- сол и пипер
- пресен лук, листа босилек или магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Маслото разтопете. Изсипете брашното в купа, чукнете яйцата, посолете и залейте с маслото. Сипете млякото, добре е да е топло. С метална бъркайла разбийте на гладка смес.
2. Рендосайте си кашкавла и разделете на 3 части. Всеки слайс шунка разрежете на 2 парчета.
3. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и пуснете котлона на умерен огън. Щом леко се сгорещи, сипете 1/3 от палачинковата смес и гответе 3 минути. Обърнете.
4. С 1/3 от рендосания кашкавал оформете кръгче с диаметър около 10 см вътре в палачинката. Върху кашкавала подредете от 4-те страни по половинка слайс шунка. В така образувалата се кошничка положете 1 яйце. Най-лесно ще ви е да счупите яйцето предварително в малка купичка и нежно да го изсипете в гнездото.
5. Прещипете нагоре четирите краища на палачинката, за да се оформи още по-стабилен кладенец. Яйцето поръсете със сол и пипер. Сложете капак и гответе няколко минути до желаната готовност на яйчения жълтък.
6. Прехвърлете в отделна чиния и по желание поръсете с нарязан косо пресен лук или украсете със зелени листенца.
7. Направете същото и с останалите 2 дози палачинки и плънка.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ