Регистрация

Пай с шоколад и кокос



Пай с шоколад и кокос
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 1516

Кокосов пай с шоколадов крем и сметанова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.10.2017

На вкусната комбинация от шоколад и кокос залагат Лора и Стоян, като съчетават двата продукта в направата на шоколадов пай с тесто от кокосови стърготини. А на финала покриват сладкия разкош със сметанова завивка, която скрива истинската шоко изненада, но само докато десертът се разреже.

Първо се приготвя основата, като кокосовите стърготини се смесват с кондензирано мляко и се ароматизират с ванилия. От тази смес се прави тесто - без захар, масло и брашно. То се разстила във формичка за пайове и се пече до позлатяване. Готвенето във фурната отнема около 12 минути, така че внимавайте да не прегорите основата на сладкиша. А докато тя се превръща в хрупкава и ароматна кокосова кошничка, имате време да започнете крема.

Млякото се кипва и се добавя какао. В друга купа се разбиват жълтъци с нишесте и малко вода. После към тях се добавя топлата млечна смес, разбърква се и се готви на котлона до сгъстяване. После се обогатява с добавката на черен шоколад или шоколадови капки и докато е още топла, се изсипва в охладения блат.

За финал се разбива животинска сметана на пяна, а по желание в нея можете да добавите захар. Сметановата покривка се намазва върху шоколада и паят влиза в хладилника, за да се стегне. А после ви остава да сервирате и да не насладите на един от най-вкусните сладкиши на планетата.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта