Регистрация

Пай с карамелизирани банани и шоколад

Пай с карамелизирани банани и шоколад
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 836

Хрупкав пай с шоколад и банани в карамел с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 банана
  • 20 г масло
  • 1 с.л. захар

За тестото:

  • 1 яйце + 2 с.л. захар
  • ванилия - есенция, екстракт или друго
  • 6 с.л. олио
  • 180 г брашно
  • 5 г бакпулвер
  • 1,5 с.л. течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Започнете първо с тестото като чукнете яйцето в купа и го разбиете с 2 с.л. захар. Добавете ванилията и олиото, а след това отгоре пресейте брашното и бакпулвера. Замесете нелепнещо тесто. Отрежете си 1/3 от него, оформете на топка и приберете в найлонов плик във фризера.

2. Покрийте дъното и стените на тава с диаметър 18 см с голям лист хартия за печене. Останалите 2/3 тесто разпределете на дъното с борд и по стените така, че да се образува нещо като кошница. Не е необходимо бордът да е особено висок.

3. Намажете тестото на дъното с течния шоколад и оставете настрана.

4. Бананите обелете и нарежете на кръгчета или полумесеци.

5. Сложете маслото в тиган с незалепващо покритие и подгрейте на умерен към слаб огън докато се разтопи. Добавете 1 с.л. захар и бъркайте докато започне леко да се карамелизира и да става кафява.

6. Добавете бананите и гответе 5-6 минути при непрестанно бъркане. Трябва да се облепят хубаво с карамела. Прехвърлете ги върху шоколада и заравнете колкото е възможно.

7. Рендосайте оставената във фризера топка от тестото равномерно върху бананите.

8. Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След изваждане изчакайте да почине 5-10 минути и извадете с хартията. След това внимателно отлепете хартията и поставете десерта в подобаващ поднос.

9. Можете да сервирате директни парчета или да украсите по желание с листа мента, поръска от пудра захар през цедка, бита сметана или топка сладолед.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта