Регистрация

Български пай с ябълки



Български пай с ябълки
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1478

Плодов кекс, който се бърка на ръка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кухнята на влогърката Милена се готви поредния бърз плодов сладкиш, като за негова основа се спираме на ябълки. Ако харесвате круши, моркови или цвекло, можете да опитате и с тях - кексът гарантирано ще се получи. Това е десерт, чиято рецепта е завещана от нашите баби. За него не ви е нужен миксер, нито модерни продукти, елегантна посуда и умни печки. Той се получава дори и в селската печка на дърва и е много вкусен и лесен.

Първо рендосваме 2-3 ябълки, които смесваме с яйце, захар, канела, ванилия, олио и брашно. Бъркаме всичко с шпатула и получаваме гъста смес, която се прехвърля в намаслена тавичка. Остава да изпечем за около половин час и да си го хапнем - без набухватели и консерванти - една идея за закуска или пък десерт.

По желание при поднасяне можете да сложите в чинията топка сладолед или да покапете кекса с мед или мармалад. Поръска от пудра захар също ще стои добре.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта