Регистрация

Пай от консерва риба тон в картофено пюре

Пай от консерва риба тон в картофено пюре
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 656

Мусака от варени картофи с плънка от риба тон, запържена в лук с доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук - среден размер
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 500 г картофи
  • вода + сол
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 консерви риба тон в растително масло - общо количство около 250 г
  • сол и пипер
  • 30 г масло
  • 175 мл мляко
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете и нарежете на едри парчета. Измийте, сложете в тенджера, залейте с вода, посолете и поставете на умерен огън на котлона. Варете около 20 минути след кипване - трябва да омекнат добре.

2. Лука нарежете на полумесеци. Сгорещете растителната мазнина в незалепващ тиган на умерен огън и изсипете лука. Гответе 8-10 минути при периодично бъркане.

3. Добавете доматения концентрат при лука и размешайте. Прибавете отцедените от сока на консервата парчета риби и бъркайте 5 минути. Сипете част от водата на варенето на картофите (около 50-60 мл), овкусете със сол и пипер и размешайте докато стане приятна по консистенция гъста каша. Махнете от котлона.

4. Картофите отцедете от водата и докато са топли намачкайте на пюре с маслото, млякото, сол и пипер.

5. Вземете малка кръгла тавичка с диаметър около 20 см. На дъното разстелете половината от картофеното пюре. Отгоре покрийте с половината от рибната запръжка. Следва останалото картофено пюре и върху него останалата запръжка. Заравнете хубаво.

6. На финала рендосайте кашкавала и разпределете върху пая. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 6-10 минути.

7. Сервирайте топло като пай или рибена мусака.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта