Регистрация

Консерва риба тон с бял ориз и кашкавал

Консерва риба тон с бял ориз и кашкавал
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 611

Печен ориз с риба в млечно-яйчен сос с покривка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 210 г ориз
  • 450 мл вода + 1/2 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 консерва риба тон в собствен сос
  • сол и пипер
  • 10 г масло
  • 2 яйца
  • 100 мл млечна течна готварска сметана
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Ориза измийте много добре и изсипете в тенджера. Залейте с водата, добавете солта и кипнете на силен огън. Щом заври, намалете огъня на малко под средна степен. Сложете капак и оставете да се готви 15-20 минути - докато водата се попие в зърната, а те станат пръхкави и разделени едно от друго.

2. През това време нарежете лука на тънки полумесеци. Сипете олиото в тиган, сгорещете на умерен огън и запържете лука за 5 минути до леко покафеняване.

3. Приавете рибата тон с част от сока на консервата. Овкусете със сол и пипер и гответе 5-6 минути.

4. Намажете с масло малка тавичка. Изсипете на дъното половината от ориза. След това разпределете цялата запръжка на втори пласт, а на трети - останалия ориз. Не разбърквайте.

5. Разбийте яйцата със сол, пипер и индийско орехче. Сипете сметаната и разбъркайте. Залейте ястието с този сос.

6. Рендосайте избраното от вас твърдо сирене и поръсете гозбата.

7. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

8. След изваждане поръсете с листенца магданоз и поднесете.

 

Източник: YouTube/Essen Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта