Регистрация

Отворени банички с много сирена

Отворени банички с много сирена
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 90

Кошнички от точени кори с плънка от сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 точени кори за баница
  • 250 г извара
  • 1 тиквичка
  • 120 мл доматен сос (доматено пюре, може и кетчуп)
  • 2 наденици или две палки пушено сирене
  • 125 г (една топка) моцарела
  • кашкавал по желание
  • олио или разтопено масло около 120 мл

Начин на приготвяне:

Тази рецепта позволява множество импровизации. Можете да добавите синьо сирене, резени домат, мариновани или задушени гъби, колбас по желание. Всичко е въпрос на фантазия и на продукти, останали в хладилника. Получават се хрупкави банички като кошнички, които са много кокетни и още по-вкусни. В оригиналната рецепта се работи с кори удон (за китайски пролетни рулца) и сирене рикота вместо извара, но няма смисъл да си усложнявате толкова готвенето. И с български продукти става страхотно.

1. Всяка от точените кори разделете на 6 еднакви квадрата като разрежете първо на три части по ширина и после веднъж през средата на дължината. Не е нужно квадратите да са идеални.

2. Намазнете формички за мъфини с олио или разтопено масло. Сложете по една кора, намажете я с мазнина и сложете втора - така че да се разминават леко. Покапете и нея с мазнина.

3. Разпределете изварата в кошничките. Отгоре сложете по резен тиквичка или друг избран зеленчук. Намажете с доматено пюре и захлупете с още една кора.

4. Новата кора също покапете с мазнина и в нея разпределете пушеното сирене и колбаса, ако ще слагате. Отгоре поръсете с рендосана моцарела и кашкавал.

5. Печете на 190 градуса за 15-20 минути. Когато видите, че стърчащите крайща на тестото са покафенели - извадете от печката.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта