Регистрация

Отворена сарма с прясно зеле и пилешко

Отворена сарма с прясно зеле и пилешко
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 373

Ориз с пилешко и зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г ориз
  • 300 г пилешко месо (от гърди или бут без кост и кожа)
  • 1 литър пилешки бульон
  • 1 кг прясно зеле
  • 6 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2 дафинови листа
  • 200 г ряпа
  • 50 г джинджифил
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 50 мл растителна мазнина
  • 50 мл ориз за суши
  • киткa кориандър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на хапки или дълги лентички и овкусете със сол и пипер. Покапете с мазнина и оставете да почака.

2. Зелето нарежете на тънки полумесеци, лука и чесъна наситнете, ряпата обелете и нарежете на кубчета, джифнджифила почистете и рендосайте на ситно ренде.

3. Сгорещете олиото в голяма тенджера. Добавете лука, чесъна и джинджифила. Гответе докато лукът започне да покафенява съвсем леко. Добавете месото и го запечатайте като разбърквате. Намалете температурата и добавете и ряпата. Гответе 5 минути. След това прибавете и зелето в ястието.

4. Гответе 7-8 минути като разбърквате периодично. Добавете дафиновите листа, соевия сос, сол и пипер, захарта, оцета и гответе още 5 минути.

5. Добавете измития нестриктно ориз и гответе докато зрънцата започнат да стават прозрачни. Налейте бульона, захлупете с капак и оставете на огъня докато оризът се развари добре - около 20-тина минути.

6. Готовото ястие махнете от огъня и добавете наситнения кориандър или магданоз. Разбъркайте и оставете под капак да се отпусне още 5 минути.

7. Сервирайте по желание с кисело мляко, заквасена сметана или чисто.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта