Регистрация

Ориз с яйца, пиле и зеленчуци

Ориз с яйца, пиле и зеленчуци
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 553

Задушен ориз на тиган с пилешко и зеленчуци, върху който са запечени яйца

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г ориз
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 2-3 скилидки чесън
  • 400 г пилешки гърди
  • 150 г замразен зелен фасул (ако имате)
  • сол и пипер на вкус
  • 1/2-1 ч.л. куркума на прах
  • 600 мл вода
  • 4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Ориза измийте много добре докато водата след него остава напълно бистра.

2. Нарежете моркова, лука и чушката на кубчета. Наситнете чесъна.

3. Сгорещете олиото в тиган, изсипете моркова, гответе 4 минути, добавете чушката, след още 2 минути и лука. Оставете да се задушава няколко минути на умерен огън.

4. През това време нарежете на хапчици пилешкото филе. Добавете фасула и пилето, овкусете със сол и пипер, поръсете с куркума и гответе 3 минути.

5. Разпределете зеленчуците с месото по дъното на тигана, а върху тях на следващ пласт - ориза. Сипете водата без да разваляте пластовете и сложете капак. Оставете да се готви 25 минути.

6. Чукнете върху ориза 4 яйца в отделни ямки като гнезда. Сложете пак капак и гответе до желаната твърдост на жълтъка.

7. Разпределете по 1 или 2 яйца в порция заедно с част от ориза върху който са изпечени. Останалия ориз разбъркайте с месото и зеленчуците и сервирайте встрани от яйцето. Можете да сипете в купичка, за да оформите на красива куличка.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта