Регистрация

Ориз със зеленчуци в гювечета

Ориз със зеленчуци в гювечета
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2132

Ориз в гювеч с гъби и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г ориз
  • 800 г пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 250 г печурки
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. олио
  • 100 г масло

Начин на приготвяне:

1. Обелете и наситнете лука, морковите почистете и нарежете на полумесеци, а с гъбите постъпете като с морковите.

2. Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете лука до прозрачност, после добавете и морковите и гответе още 3-4 минути. Добавете гъбите и щом отделят вода, вкарайте и ориза в тигана. Гответе докато зрънцата му станат леко прозрачни. Махнете от огъня и овкусете щедро със сол и пипер, като предвидите, че и в бульона може да има подправки.

3. Разпределете запръжката в четири гювечета. Изглежда малко, но ще набъбне. Отгоре залейте с бульона. На финала разпределете маслото, нарязано на слайсове.

4. Захлупете гювечетата с капаците. Ако има прекалено много пробойни, сложете по лист алуминиево фолио и захлупете след това.

5. Печете в студена фурна, включена на 200 градуса за 40 минути. След това махнете капаците и гответе още 15 минути, като намалите огъня на 170-180 градуса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта