Регистрация

Ориенталска салата с карфиол и нахут



Ориенталска салата с карфиол и нахут
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 587

Печен карфиол с нахут и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.10.2016

Правим арабска салата от карфиолени розички. Това е пикантно предястие, което може да се похвали, че е нискокалорично, здравословно, засищащо, екстравагантно и доста вкусно. Карфиолът се запича на фурна като предварително е овкусен с чесън, бял сусам и чили на прах. След това се смесва с отцедените семена нахут от консерва, както и зеленища - в лицето на пресен босилек и магданоз. Салатата се залива с млечно-таханов сос, направен от кисело мляко, тахан и лимонов сок. По желание на финала можете да поръсите с още лют пипер. Вижте как точно се готви всичко стъпка по стъпка във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта