Регистрация

Оригинално шоколадово суфле

Оригинално шоколадово суфле
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 7885

Шоколадово суфле с черен шоколад и течна сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 175 г масло (плюс още ,алко за намасляне на формичките)
  • 175 г черен шоколад с висок какаов процент
  • 200 г захар
  • 4 яйца
  • 85 г бяло брашно
  • какао на прах за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Първо включете фурната да загрява на 180 градуса.

2. Намазнете си хубаво формичките за суфле с разтопено масло. Това ще ви помогне да извадите лесно десерта.

3. След това набрашнете формичките с какао на прах.

4. Разтопете заедно на водна баня тъмния шоколад и маслото. Оставете сместа настрани.

5. В друг съд разбийте яйцата до пухкава маса, добавете  захарта, а след като се смесят хубаво, налейте и маслото с шоколада.

6. На финала вкарайте постепенно и брашното в сместа и разбъркайте хубаво.

7. Изсипете тестото в една или повече формички, каквито сте си подготвили, а тях подредете в тава.

8. Печете за 12 минути. Тук обаче има и няколко забележки. В зависимост дали готвите в метални или силиконови формички и дали са с тънки или дебели стени - продължителността на печене е различна. Идеята на десерта е да има течна сърцевина и твърда коричка, а това изцяло зависи от времето на готвене. Затова ако готвите в тънки силиконови купички, 10 минути печене може и да е достатъчно. Може би ще трябва да изтествате първия път дали ви трябват 12 или по-малко минути престой във фурната.

9. Изчакайте да се охлади и извадете от формичката или сервирайте директно с нея. Можете да направите украса от пудра захар или какао, както е показано на снимката. Получава се като сипете прахчето в цедка и с нея поръсвате върху поставена вилица в чинията. После просто махате вилицата.

Да ви е сладко!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта