Ордьовър с месо и луксозен сос
Гурме с радичио, маруля, шунка и кисели краставички, овкусено от Хиляда острова.
Необходими продукти:
- 30 грама салата айсберг
- 60 грама крехко месо (пилешко, телешко или шунка)
- 30 грама кисели краставички
- 30 грама прясна червена чушка
- 40 мл сос Хиляда острова
- 10 грама червена салата радичио
- зелен лук, копър, магданоз
За сос Хиляда острова
- майонеза
- сметана
- кетчуп
- ракия
- сол
- захар
- черен пипер
- намачкан чесън
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото, киселите краставички и червената чушка на тънки пръчици. Ако нямате готов сос, направете си от изброените съставки, като имате предвид, че това не е оригинален сос Хиляда острова, в който се слагат още яйца, маслини, сос Уорчестър и др.
2. Идва време за творчество. Украсете чиния с листа айсберг и радичио, сипете в тях размесените продукти за салатата, полейте щедро със сос и украсете с пресен лук, копър и магданоз. Красивата визия на ордьовъра зависи изцяло от вашата фантазия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ