Регистрация

Ордьовър Пиано с пилешко, гъби и кашкавал

Ордьовър Пиано с пилешко, гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2363

Предястие за музиканти с месо, майонеза и "мелодична" украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама пилешки колбас по избор
  • 3 глави лук
  • 250 грама гъби
  • 4 варени яйца
  • 100 грама кашкавал
  • 150 грама майонеза
  • 100 мл олио за пържене

За украса:

  • 100 грама кашкавал
  • 3-6 черни маслини без костилка
  • 1 сладка чушка в цвят по избор
  • стръкче зеленина (магданоз, копър, пресен лук, босилек или каквото друго имате под ръка)

Начин на приготвяне:

* Салатата се прави на пластове, затова не я разбърквайте. Ако искате да осолите някой от пластовете, направете го преди да сте добавили продукта към ордьовъра. Ще ви е нужна подходяща чиния, ако искате да направите украсата от снимката. Подберете я с умисъл. След всеки пласт слагайте по малко майонеза и заравнявайте с обратното на лъжицата или нож за мазане.

1. Наситнете лука и го запържете в половината сгорещена растителна мазнина. Осолете по желание и пресипете в чинията.

2. Следва пилешкото - накъсано или нарязано на малки хапки.

3. Разделете белтъците от жълтъците на варените яйца и настържете жълтъците на следващия пласт.

4. Наситнете гъбите и ги запържете до омекване в другата половина от мазнината. Осолете и добавете.

5. Рендосайте кашкавала.

6. Рендосайте белтъците като се стремите да покрият равномерно ордьовъра.

7. Украсете като изрежете белите клавиши на пианото от кашкавал, черните направите от разрязани по дължина маслини на четвъртини или половини, оформите панделка от чушката, а в другия ъгъл поставите листенца зеленина за още по-голяма свежест.

8. Използвайте снимката към рецептата за идея, но я обогатете и със собствени хрумки.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта