Регистрация

Ордьовър Цирк с раци и картофи

Ордьовър Цирк с раци и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2063

Руска зимна салата с рулца от раци, майонезен сос и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 варени картофа
  • 150 грама майонеза
  • 4 глави лук
  • 250 грама рулца от раци
  • 4 варени яйца
  • 50 мл растителна мазнина

За украсата:

  • 2 плочки кашкавал за сандвичи
  • 5 маслини
  • морков
  • още 150 грама рулца от раци
  • пресен лук

Начин на приготвяне

1. На първи пласт на ордьовъра рендосайте картофите на едро и ги разпределете на дъното на чиния. Намажете отгоре с майонеза.

2. Нарежете рулцата от раци и ги посипете върху майонезения пласт.

3. Наситнете лука и го запържете в растителната мазнина до покафеняване. Изсипете върху рачешките рулца.

4. Разделете белтъците от жълтъжите на яйцата, рендосайте първо жълтъците, а след това намажете целия ордьовър от всички страни с майонеза.

5. Рендосайте и белтъците така, че да покрият оформилото се като торта предястие и то да изглежда като посипано със сняг.

6. Сега разделете по дължина рулцата от раци за декорацията и оформете ограда от тях. Залепете ги с разрязаното навътре към страните на ордьовъра. Ако са прекалено дълги и стърчат над "тората", ги подкъсете.

7. Клоунът от снимката, който всъщност е Олег Попов, ще направите като оформите лицето и врата от плочките кашкавалчета; косата - от ленти морков; бузите, носа и усните - от рачешки рулца, а очите и шарките - от черни маслини. Дрехите и шарки от тях можете да оформите от наситнен пресен лук. Разбира се, можете да измислите и ваша собствена украса.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта