Регистрация

Омлет с макарони и кайма

Омлет с макарони и кайма
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 662

Макарони с кайма в яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г макарони (или друг вид паста) + 1 л вода + 1 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 1 голям твърд домат
  • 150-200 г кайма
  • 2 скилидки чесън
  • 4 яйца
  • 150 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. универсална подправка със сушени зеленчуци тип вегетина
  • 15 г масло
  • сол и пипер
  • листата на 5 стръка копър
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Лука и домата нарежете на кубчета, а чесъна наситнете.

2. Сварете пастата в подсолената вода с 2 минути по-малко от инструкциите на опаковката. Отцедете през гевгир.

3. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън и изсипете вътре лука. Гответе 4 минути.

4. Добавете каймата и бъркайте докато се разпадне на трохи. Овкусете със сол и пипер и добавете чесъна.

5. Изсипете макароните и намалете леко огъня. Прибавете доматените кубчета.

6. Разбийте яйцата в купа с млякото, солта, универсалната подправка и черния пипер.

7. Залейте с яйчената смес съдържанието на тигана, сложете капак и оставете да се готви 10 минути.

8. През това време рендосайте кашкавала и наситнете листата на копъра.

9. Поръсете кашкавала и върнете капака за още 4 минути докато кашкавалът се разтопи. След това махнете от огъня и поръсете с листата копър.

10. Сервирайте!

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта