Регистрация

Баварски омлет с бекон и кашкавал

Баварски омлет с бекон и кашкавал
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 513

Баварска закуска или немски обяд от бекон със зеленчуци под заливка от бъркани яйца с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 50 мл мляко
  • сол и пипер
  • 150 г бекон или пушени свински гърди
  • 100 г пресни гъби
  • 1 среден по размер домат - червен и твърд
  • 1/2 червена чушка по желание
  • листа пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте кашкавала. Домата нарежете на тънки полумесеци. Ако използвате чушка - резнете я на ленти. Бекона или друг вид колбас по ваш избор нарежете на лентички. Гъбките почистете и нарежете на полумесеци.

2. Чукнете яйцата в купа и разбийте със сол и пипер. Добавете млякото и разбийте отново. Работете с вилица или тел - не с миксер.

3. Добавете кашкавала при яйцата и разбъркайте.

4. Вземете тиган с диаметър около 20-24 см и незалепващо покритие. Подредете резените колбас на дъното, като няма проблем да се застъпват, стига да покрият цялото дъно плътно. Сложете на котлона и пуснете на средна степен. След 3-4 минути, когато се посгърчи и пусне мазнина, поръсете отгоре нарязаните гъби. Разбъркайте и гответе 5 минути. Овкусете със сол и пипер.

5. Подредете резените домати върху гъбите с бекон и отгоре залейте с разбитите яйца. Сложете капак на тигана, намалете леко огъня и гответе 10 минути, като на 5-тата минута подредите резените чушки върху омлета.

6. Прехвърлете в чиния без да обръщате. Поръсете с наситнени листенца пресен копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта