Регистрация

Ньоки със сос песто

Ньоки със сос песто
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5120

Ньоки със сос песто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет ньоки
  • 2 ч.ч. листа босилек
  • 1/2 ч.ч. зехтин Extra Virgin
  • 1/4 ч.ч. настърган пармезан
  • 4 с.л. кедрови ядки
  • 4 скилидки нарязан чесън
  • 2 шепи сушени на слънце домати
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

На пестото:

1. Измийте и нарежете листата босилек в кухненски робот, като го пуснете 3-4 пъти за кратко.

2. Прибавете сиренето, кедровите ядки, чесъна и сушените домати.

3. Прибавете и зехтина и бавно смесете за 30 - 40 секунди.

4. Опитайте сместа и прибавете още сол на вкус (пармезанът също е солен, така че имайте това предвид).

5. Можете да съхранявате пестото в стъклен съд в хладилника за не повече от няколко дни.

На ньоките:

1. Сварете ньоките в леко подсолена вода.

2. Разбъркайте докато всяко парче се отдели и изплува на повърхността (около 1 - 3 мин.)

3. Смесете с прясно приготвения сос песто на вкус и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта