Регистрация

Печени ньоки в сос от сирена



Печени ньоки в сос от сирена
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1763

Как се правят домашни ньоки в сос със сметана и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.01.2017

Запретваме ръкави, за да си приготвим едни страхотни ньоки в домашни условия. Първо варим стари картофи, а след това ги белим докато са още топли - във видеото Лора и Стоян обясняват защо е нужно да правим така. След това пресираме картофите и ги замесваме с брашно и подправки. Без много месене оформяме ньоки, които варим в подсолена вода.

Следва да направим сос от сметана и разтопено в нея сирене горгонзола. После изсипваме сварените ньоки в тавичка, заливаме ги с млечния сос и поръсваме с настърган пармезан. За да има ястието апетитна коричка, минаваме през чопър филия хляб с разтопено масло и поръсваме с маслени трохи. Отгоре запечатваме с още пармезан и запичаме за 20 минути на 190 градуса. Как точно се прави всичко това и какви са пропорциите - вижте в приложеното видео:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта