Регистрация

Нетрадиционно Агедаши тофу

Нетрадиционно Агедаши тофу
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2773

Панирано тофу със сусамово семе и японски сосове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г средно твърдо тофу
  • 2 стръка нарязан зелен лук
  • 2 с. л. сусамови семена, печени
  • 2 с. л. нишесте (картофено или царевично, за овалване)
  • олио

За соса:

  • мирин
  • сос „Хойсин”
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тофуто на пръчици или кубчета и го оваляйте в нишестето.

2. Сложете олио в плитък тиган и загрейте.

3. Изпържете тофуто до златисто.

4. Смесете в купа соса „Хойсин” с малко вода (например една чаена лъжичка), прибавете малко мирин и разбъркайте.

5. Извадете изпържените тофу блокчета от тигана, отцедете ги върху салфетка и наредете в чиния за сервиране.

6. Залейте ги със соса, поръсете със сусам и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта