Регистрация

Нахут с картофи и домати

Нахут с картофи и домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4946

Люто индийско безмесно ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 400-грамови консерви нахут
  • 1 голям картоф нарязан на кубчета
  • 2 зрели домата на кубчета
  • 3 зелени чили чушлета – нарязани
  • 1 с.л. цели зърна кимион
  • 3 с.л. концентрат тамаринд (може да се намери в азиатски или индийски магазин)
  • 2 с.л. чат масала (от индийски магазин)
  • 1 ч.л. сол
  • зехтин
  • гарам масала /по желание/

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина на висок градус в тенджера. Добавете кимиона и лютите чушки. Разбърквайте за 1 минута.

2. Отцедете ½ от течността от консервите нахут. Изсипете ги в тенджерата и оставете да заври.

3. Добавете тамаринда, солта и чат масалата. Разбъркайте ги добре в сместта.

4. Добавете доматите и картофите. Разбъркайте добре. Оставете отново да заври.

5. Намалете температурата на средна към ниска и сложете капак на тенджерата. Ще разберете че е готово, когато нахутът се обели, картофите станат меки, а доматите са пуснали сока си в съда.

6. Намалете температурата и оставете соса да се сгъсти. Ако искате нещо по-пикантно, можете да разбъркате вътре малко гарам масала на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта