Регистрация

Нахутена супа с кореноплодни зеленчуци



Нахутена супа с кореноплодни зеленчуци
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1638

Постна крем супа от нахут с тахан и микс от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.03.2018

Хумус със зеленчуци на супа - нещо подобно правят Лора и Стоян като приготвят пюрирана супа от нахут и тахан с подправки и кореноплодни зеленчуци. Ястието е постно, засищащо и полезно, а готвенето е лесно. В тази рецепта няма къде да сбъркате дори и да се отпуснете с импровизация в подправките и да добавите още любими зеленчуци.

Първо нахутените зърна се накисват за една нощ, а след това се сваряват в НЕподсолена вода. Цялото това действие можете да си спестите като си купите варен нахут в консерва. На следващ етап се наситняват зеленчуците. На малки кубчета се режат моркови, целина, пащърнак, червен лук, печени червени чушки и чесън. Следва да сгорещим зехтин и да ги запържим в него, като ги подправим със сол, черен и червен пушен пипер.

Запържените зеленчуци се заливат със зеленчуков бульон и се добавят зърната нахут. Готви се до омекване на зеленчуците. След това част от тях се заделят за гарниране, а останалите се пюрират в супата, като се добавя и сусамов тахан. Получава се гъста чорба, която се поднася със заделените зеленчуци и поръска от пресен джоджен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта