Регистрация

Народна кавърма с наденица



Народна кавърма с наденица
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1641

Пържена наденица с лук и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г пресни гъби (манатарки или печурки)
  • 1 скилидка чесън
  • 30 г масло
  • 4 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 2 червени чушки
  • 1-2 наденици (сурови)
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол на вкус
  • босилек за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите, нарежете ги на кубчета и задушете за 2-3 минути в маслото. Добавете наситнения чесън, разбъркайте и пресипете в отделен съд.

2. Нарежете лука на полумесеци и запържете за 2 минути в същия тиган, където предварително сте сгорещили олиото. Добавете нарязаните на правоъгълници чушки и гответе още няколко минути.

3. Нарежете наденицата на колелца и добавете в ястието. Овкусете със сол и червен пипер и гответе докато се запържи.

4. Върнете гъбите в тигана при останалите продукти, разбъркайте и довършете ястието за няколко минути на умерен огън.

5. Прехвърлете в съд за сервиране и по жеание украсете с листенце босилек.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта