Регистрация

Мъфин банички със сирене, мед и орехи



Мъфин банички със сирене, мед и орехи
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 902

Малки банички със сирене и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Голямата наложена или вита баница със сирене си е класика, ала модерното време понякога подканя да се сготви нещо по-различно. Това не означава, че храната трябва да е по-сложна за направа, а просто да се вложи фантазия в подредбата и комбинирането на продукти. Ето как в канала Dazzle Spoon приготвят малки банички в кошнички за мъфини, като ги освежават с добавка на мащерка и домат или орехи с мед.

Първо се разтапя масло или в съд се налива олио. Готово тесто за баници се реже на лентички, те се мажат с мазнината и се подреждат по дъното и стените на формичките. Във всяка кошничка се слага по стръкче мащерка, по бучка сирене и отгоре - по резен домат или се поръсва с натрошени орехи и се покапва с мед. После се покрива с още кори, те се покапват с масло или олио и кошничките се пекат в предварително загрята фурна. За да не рискувате да изгорят, по-добре ги гответе 25 минути на 180 до 200 градуса.

А после поднесете за закуска, следобедно прихапване или междинна хранителна подкрепа. Гледайте във видеото как точно се правят тези баички с екстри.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта