Регистрация

Семейни банички за 10 минути



Семейни банички за 10 минути
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1614

Завити банички със сирене, кисело мляко и яйца, които стават за броени минути.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Баница за цялото семейство - звучи страхотно като заместител на купените закуски, но често домакините се притесняват, че отнема доста време за направа и особено в делнка минутите няма да стигнат. Затова авторът на канала Готвене за начинаещи показва как се приготвя баница, чието завиване отнема 10 минути, а изпичането - около 25-30 минути. Достатъчно време, за да предпочетем домашната храна.

Първо в купа се забърква плънката от разтопено масло с яйца, кисело мляко и натрошено сирене. В друга съдинка си сипваме олио и топваме готварска четка в него. Взимаме кора, мажем с олио, захлупваме с втора, пак мажем, слагаме трета и разпределяме плънка. После завиваме на руло и поставяме в тава, застлана с хартия за печене. Упражнението се повтаря още 4 пъти и баницата е наредена. Намазва се с олио, покапва се с остатъци от плънката, ако има такива, и влиза във фурната на 180 градуса за около половин час.

А през това време сме се оправили за работа или за разходка и остава само да хапмен преди излизане. Как точно се приготвя вълшебната бърза баница - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта