Регистрация

"Мухоморки" от яйца и домати

Лесно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1034

Пълнени яйца с майонезен сос, поднесени с капачета от домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 4 домата (с размер приблизителен на яйцата)
  • 1 опаковка майонеза (за направата на точките е по-лесно да използвате флакон, но и с обикновена ще се получи)
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • сол на вкус
  • 1/2 ч.л. горчица по желание
  • листа маруля или солени бисквитки за основа

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата докато станат много твърди. Охладете, обелете и разполовете през средата по ширина.

2. Внимателно извадете жълтъците, за да останат белтъците цели. Стрийте жълтъците с ръце на прашинки в купа.

3. Докато яйцата се варят, наситнете лука и го запържете докато стане светло златист в сгорещеното олио. Изсипете в купата, където ще трошите или вече сте натрошили жълтъците.

3. Добавете майонезата като си запазите малко за украса. Ако използвате майонеза от кутийка, а не от флакон, можете да сипете 1-2 с.л. в плик и да пробиете ръбчето с клечка за зъби. Така ще можете да рисувате върху капачетата.

4. Добавете и горчицата и малко сол при нужда. Разбъркайте сместа. С малка лъжичка напълнете белтъците с крема и ги подредете върху маруля или солена бисквитка с отвора надолу.

5. Доматите разполовете. При нужда отгребете част от сърцевината им, за да се закрепят върху белтъците. Доматената сърцевина си запазете за друго готвене. Подредете "калпачетата" на мухоморките.

6. С майонеза нарисувайте белите точки. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта