Регистрация

Пълнени яйца с майонезен сос

Пълнени яйца с майонезен сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1930

Яйчени хапки с плънка от стрит жълтък, майонеза и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е хитра идея да спасим положението, ако приятелска компания се обади, че ще намине у дома. Внезапните гости са странна изненада, която хем радва, хем докарва до паника домакинята, останала с празен хладилник. Идеята е руска, но в моята рецепта се слага по-малко майонеза, защото северното мезе е способно да се превърне в калорийна бомба, която може да се взриви.

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 3 с.л. майонеза
  • 2 ч.л. горчица
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз за украса

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата, като ги оставите да кипят 10 минути след завирането на водата.

2. Извадете яйцата, охладете под течаща студена вода, обелете и разполовете.

3. С лъжичка игребете жълтъците и ги намачкайте с вилица или стрийте между пръстите си.

4. Добавете майонезата и горчицата при жълтъците, сложете сол и пипер на вкус и разбъркайте докато се получи сравнително еднородна смес.

5. С лъжичка напълнете обратно белтъците със сместа и подредете хапките в чиния.

6. По желание боцнете по листенце магданоз в средата на всяка половинка пълнено яйчице. Готово е за сервиране!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта