Регистрация

Пълнени яйца с кашкавал и риба

Пълнени яйца с кашкавал и риба
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2266

Яйчени кошнички с плънка от жълтъци, кашкавал, кетчуп и рибни филета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 яйца
  • 50 грама кашкавал
  • 100 грама филе от слабо солена кета (или друг вид сьомга/риба по избор)
  • 8 маслини без костилки
  • 16 сардини (по желание)
  • 1 ч.л. кетчуп (по желание може да изберете леко пикантен)

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата така, че да станат много твърди. За целта си засечете 10-13 минути от кипването на водата.

2. Обелете ги и ги разрежете на половини по дължина така, че да станат като лодки. Извадете жълтъка.

3. В купичка наронете жълтъка, рендосайте кашкавала и добавете кетчупа. Смесете.

4. Така получената плънка поставете в белтъчените лодки на мястото на жълтъка. Можете да използвате чаена лъжичка.

5. Подредете пълнените белтъци в плато и украсете с филенца сьомга, сардини и разполовени маслини.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта