Регистрация

Мусака с чушки и бешамел



Мусака с чушки и бешамел
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1834

Печена кайма с чушки и кашкавал в стил мусака.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.01.2018

Една различна, но много вкусна мусака правят Лора и стоян, която по-точно е запеканка от кайма и чушки под коричка от бешамел и кашкавал. Ястието е идеало, ако искате да разнообразите традиционната мусака с нещо малко по-така. Освен това комбинацията между кайма и чушки е по-здравословна и лесно възприемлива от стомаха, за разлика от натоварващата съвкупност от картофи с месо. Така че ако сте на лека диета, можете да опитате с това основно.

Първо се прави запръжката. В сгорещена растителна мазнина се изсипва мляното месо и се готви докато стане на трохи. След това се добавят лук и чесън и се готви докато омекнат. После в съда влизат доматен концентрат, консерва домати, телешки бульон, кимион, сол и пипер и всичко остава да къкри на котлона 15-тина минути на умерен огън.

През това време можете да си подсушите печените чушки от буркан, за да не пуснат прекалено много сос в ястието. След това включете фурната да загрее на 180 градуса и започнете реденето в тавичката, като предварително я обтриете с масло. Започва се и се завършва с чушки, а между тях се полага от запръжката с кайма. После се прибира за 30-тина минути във фурната. А докато се готви, не е време за почивка, защото заливката представлява традиционен бешамел.

В касерола се загрява маслото, запържва се брашно в него, долива се мляко, овкусява се със сол и индийско орехче и се бърка докато стане гладка и леко гъста смес. Отделно трябва да си рендосате кашкавала. След половин час ястието се залива с бешамела и отгоре се поръсва щедро с кашкавала. Допича се, охлажда се леко и е готово за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта