Регистрация

Мусака с ориз, кайма и кашкавалена заливка



Мусака с ориз, кайма и кашкавалена заливка
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2515

Оризова мусака с мляно месо, домати и различна заливка за мусака.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мусака от ориз с месо и зеленчуци се готви в Кухнята на Зведев, където традиционната гозба се забърква по различен начин и картофите се заменят с ориз. А за покривало се прави заливка от прясно мляко с кашкавал, която създава приятната характерна завършеност на гозбата.

Първо се наситнява лук и се задушава в олио. После към него влиза много добре измитият ориз - не трябва да остава нишесте, за да не се слепват зърната. Залива се с доматен сос, посолява се и се готви няколко минути. Време е и за каймата, която тук се слага накрая. Когато стане на трохи, се овкусява с червен пипер и се изсипва в тава. Отгоре се подреждат шайби пресен домат и ястието влиза във фурната, загрята на 180 градуса за 25-30 минути.

В тиган се разтапя бучка масло, а в нея се разтваря брашно. И щом се усети ароматът им, се изсипва наведнъж студено мляко. Бърка се с тел докато се разтворят бучките. С получената смес се залива ястието и се поръсва с рендосан кашкавал. Връща се във фурната (на същата температураа) за още 15-20 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта