Регистрация

Морска супа с миди и риба

Морска супа с миди и риба
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1449

Супа с морски дарове и сос Маринара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продикти:

  • 500 г миди с черупки
  • 500 г филе от риба (камбала, сьомга, риба тон - без кости)
  • 2 глави лук
  • 120 мл червено сухо вино
  • 500-700 мл готов сос Маринара
  • 1/2 ч.л. лют пипер (най-добре кайенски)
  • 600 г дребни почистени скариди или сурими
  • 700 мл зеленчуков бульон (можете да разтворите кубчета във вода)
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 2-3 дафинови листа
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте мидите и премахнете онези, които са се отворили.

2. Наситнете лука и чесъна.

3. Рибното филе нарежете на хапки.

4. Сгорещете зехтина и запържете в него лука за 2 минути. След това добавете и чесъна и лютия пипер и гответе докато придобие прозрачност. Налейте соса Маринара и оставете под капак за 3-4 минути.

5. Налейте виното и бульона, добавете мидите с черупките и дафиновия лист и похлупете отново за 3-4 минути.

6. Добавете и рибното филе, похлупете отново и гответе за 5-6 минути. След това добаве и скаридите. Гответе докато се разварят. Отнема окло 4 минути.

7. Опитайте на вкус, по желание доовкусете със сол и пипер, махнете дафиновите листа и вашата моркса супа е готова.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта