Регистрация

Монголска супа с агнешко

Монголска супа с агнешко
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5625

Агнешка чорба с моркови и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг агнешка плешка, с костите, нарязана на едри парчета
  • ½ глава лук, нарязан на филийки
  • 6 ч.ч. вода
  • 2 с.л. сух микс от зеленчуци и подправки
  • сол на вкус
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • 500 г малки картофи, обелени и нарязани на кубчета от по 1 см
  • 500 г моркови, обелени и нарязани на кубчета от по 1 см

Начин на приготвяне:

1. Сложете месото и лука в голяма тенджера и покрийте със студена вода.

2. Оставете да заври и сварете за няколко минути. Отстранете пяната от повърхността.

3. Прибавете сушените зеленчуци и сол и пипер на вкус и варете на слаб огън за около 40 мин.

4. Прибавете хикамата, картофите и морковите и варете на слаб огън за още 20 - 25 мин. или до омекване на всички зеленчуци.

5. Подправете на вкус.

6. Може да поднесете месото, накъсано в супата или цяло, в отделна чиния, но заедно със супата в купа.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта