Регистрация

Монголска агнешка супа - Хуйца

Монголска агнешка супа - Хуйца
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 1267

Супа с агнешко, кюфтенца, картофи, лук, моркови, ряпа и нудли по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г агнешки кокали с месо по тях
  • 100 г агнешка лой или свинска сланина
  • 3 литра вода
  • 600 г агнешка кайма (можете да смелите парче агнешко месо)
  • сол и пипер на вкус
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • 250 мл олио
  • 600 г картофи
  • 250 г бяла ряпа
  • 150 г моркови
  • 1 глава лук
  • 2 дафинови листа
  • 3 скилидки чесън
  • 400 г агнешко месо
  • сол и пипер
  • 3 с.л. соев сос
  • 100 г прясно зеле - ако имате
  • 150 г оризови спагети (нудълс; можете да използвате обикновено фиде, ако нямате)
  • лют пипер на вкус
  • 2-3 стръка пресен лук
  • листата на връзка магданоз
  • 70 г праз лук, ако имате

Начин на приготвяне:

1. Кокалите измийте. Ако по тях има месо, го свалете, за да си запълните необходимите 400-500 г агнешки мръвки за супата. Останалите кокали сложете в тенджера, добавете лойта или сланината и залейте с водата. Кипнете и отпенете. Оставете да се вари 1:30 часа под капак на умерен към слаб огън.

2. През това време се захванете с останалите компоненти. Направете първо кюфтетата като замесите каймата с 1 нарязана глява лук, 1 яйце, сол и пипер, намачкани 3 скилидки чесън и брашното. Оформете малки кюфтенца като за супа топчета. Подредете ги в тава и запечете за 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

3. Докато кюфтетата се пекат нарежете картофите на парченца като за гювеч, ряпата - на полумесеци като чипс, другата глава лук на кубчета, а моркова на парченца - четвъртинки. Нарежете също агнешкото месо на лентички, другите 3 скилидки чесън на слайсове, а зелето на парчета.

4. Сгорещете олиото в много дълбок тиган тип уок или в тенджера, която да побере цялата супа. Запържете на няколко пъти за кратко на силен огън картофите, след това сгответе лука, ряпата и морковите. Отделете си ги в чиния и изхвърлете около 200 мл от мазнината, останала в съда.

5. В останалата мазнина (трябва да е около 2 с.л.) добавете дафиновите листа и чесъна и пържете като намалите огъня на умерен за 2 минути. Добавете агнешкото месо на лентички, сипете соевия сос, гответе 3 минути и добавете зелето. Гответе още 3 минути като овкусите със сол и пипер.

6. Прецедете бульона от варенето на кокалите и налейте 2,5 л в тигана или тенджерата при месото. Кипнете и добавете запържените картофи и зеленчуци. Пуснете и кюфтенцата.

7. Нудлите сварете според указанията на опаковката. Ако използвате обикновено фиде - директно го прибавете към супата. Намалете огъня на слаб и гответе 10 минути. Ако използвате нудли, прибавете ги след това.

8. Докато супата къкри, наситнете пресния лук, праз лука, ако ще слагате, и магданозените листа. Изключете котлона, прибавете ги в ястието, опикантете по желание и опитайте - при необходимост добавете още сол и пипер. Оставете под капак на изключен котлон за 5 минути. След това можете да сервирате автентична монголска Хуйца.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта