Регистрация

Модернизирана пролетна салата с авокадо



Модернизирана пролетна салата с авокадо
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1345

Салата с маруля, краставица, репички и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пролетта дойсе и въпреки студените дни, тялото вече копнее да бъде почерпено със свежа салата. Евтина, вкусна, полезна и диетична прясната маруля си остава един от любимите продукти за пролетна салата. А защо не я поднесете и с доза здравословна мазнина, каквато се съдържа в авокадото, питат авторите на кулинарния канал Dazzle Spoon. Можете да фантазирате още и още, ако искате салата с вталяващ статут на основно. Ето и рецептата, над която да градите:

В купа се смесват добре измитата, изтръскана от водата и нарязана или накъсана маруля. Добавят се краставица, листа пресен лук и репички. Овкусява се със сол, лимонов сок и студено пресован зехтин или друг вид полезна зеленчукова мазнина за директна консумация. Разбърква се, прехвърля се в индивидуални порции и се гарнира с резени авокадо.

Ако искате да сте още по-оригинални, можете да добавите семена (ленено, маково, сусамено), крутони, запечено пилешко или рибно филе, варено яйце. Вместо традиционното трио - сол, киселина и мазнина, можете да направите собствен дресинг от мед и горчица или да полеете с готов сос - чеснов или 1000 острова. Поръска от запечени на сух тиган ядки или карамелизирани ядки ще придаде още питателност и елегантност. Фантазирайте и гответе, а основата на тази салата - вижет как се прави във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта