Регистрация

Мини гювече в кошнички от домати

Мини гювече в кошнички от домати
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 964

Пълнени домати със сирене, гъби, колбас и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи и твърди домата
  • 12 пъдпъдъчи яйца
  • 6 гъби
  • 100 г сирене
  • 150 г колбас по избор (шунка, бекон, салам)
  • сол и пипер на вкус
  • малко олио или зехтин
  • листенца магданоз за украса

Начин на приготвняне:

1. Гъбите почистете и нарежете на ситни кубчета.

2. Наситнете колбаса и го прибавете към гъбите. Отгоре натрошете сиренето. Покапете с малко мазнина и разбъркайте.

3. Доматите разполовете и с чаена лъжичка изгребете сърцевината. Отцедете добре от водата изгребаната сърцевина, наситнете най-твърдата част от нея, отцедете повторно и добавете към сместа от гъби, сирене и колбас.

4. Получената смес разпределете плътно на дъното на кошничките, като предварително сте ги покапали с мазнина, поръсили със сол и сложили в тава, застлана с хартия за печене.

5. След това чукнете отгоре по едно пъдпъдъче яйце и поръсете с малко сол и пипер.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато яйцата се запекат.

7. Украсете с по листенце магданоз и поднесете. Внимавайте, кошничките вече са меки и лесно могат да се разпаднат. Най-добре преместете в индивидуални порции по 2-4 броя като си помагате със супена лъжица.

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта